Batony Coutry to mój ulubiony baton od dawien dawna, ale dlaczego by nie zrobić takiego batona po swojemu, bo co swojskie to swojskie. Więc polecam wam bo naprawdę warto.
Składniki:
1 duże opakowanie herbatników ( ja użyłam pełnoziarnistych )
250 ml śmietanki 30%1 opakowanie serka mascarpone
3/4 szkl. cukru
1/2 opakowania chrupek kangus
1 tabliczka czekolady białej
1 tabliczka czekolady mlecznej ( ja użyłam gorzkiej )
Wykonanie:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietankę ubijamy mikserem i dodajemy serek mascarpone ciągle miksując.
Na koniec wsypujemy chrupki i delikatnie mieszamy łyżką.
Na blaszce układamy herbatniki, a na herbatniki wykładamy równo masę.
Na masę układamy drugą warstwę herbatników lekko dociskamy.
Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na herbatniki.
Po zastygnięciu czekolady kroimy na równe kawałki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz