niedziela, 4 grudnia 2016

Batony Country

                                      

Batony Coutry to mój ulubiony baton od dawien dawna, ale dlaczego by nie zrobić takiego batona po swojemu, bo co swojskie to swojskie. Więc polecam wam bo naprawdę warto.
Składniki:
1 duże opakowanie herbatników ( ja użyłam pełnoziarnistych )
250 ml śmietanki 30%
1 opakowanie serka mascarpone
3/4 szkl. cukru
1/2 opakowania chrupek kangus
1 tabliczka czekolady białej
1 tabliczka czekolady mlecznej ( ja użyłam gorzkiej )

Wykonanie:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Śmietankę ubijamy mikserem i dodajemy serek mascarpone ciągle miksując.
Na koniec wsypujemy chrupki i delikatnie mieszamy łyżką.
Na blaszce układamy herbatniki, a na herbatniki wykładamy równo masę.


Na masę układamy drugą warstwę herbatników lekko dociskamy.
Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na herbatniki.
Po zastygnięciu czekolady kroimy na równe kawałki .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz