Dlaczego?
A no dlatego, że są o niebo lepsze od naszych Polskich tradycyjnych naleśników, i do tego bardziej puchate, i do tego bardziej przyciągają smakiem, zapachem i ...-:)
Składniki:
2 szkl. mąki Basia
2 jaja
3 łyżki masła
szczypta soli
3/4 szkl. kefiru lub maślanki
1/2 szkl. mleka ( w razie potrzeby dolać więcej)
3 łyżki roztopionego masła
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
Wykonanie:
Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować, na jednolitą gładką masę - konsystencja gęstej śmietany.
Nakładamy na patelnie nie duże porcie ciasta i dosłownie po minucie przekładamy drewnianą szpatułką na drugą stronę podsmażamy 1 minutę i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz