niedziela, 11 listopada 2018

Czekoladowy krem - budyń

Przepis jest wyjątkowo prosty, szybki i niezwykle praktyczny na wykożystanie bardzo dojrzałych owoców w domu. Bo przecież często zadajecie sobie pytanie co z tymi owocami zrobić, gdy są "przedojrzałe" i nikt w domu już ich nie zje. ?:))
Ano zje, teraz już zje i poprosi o więcej...)
Budyń Smakuje niesamowicie i wcale, a wcale nie czuć, że zrobiony jest z owoców - bananów i avokado.
To co, do roboty...!
Zapraszam...:))





















SKŁADNIKI:
2-3 dojrzałe banany
2 avokado
100 ml mleka kokosowego ( użyłam zwykłego 3,2% )
30 g mleka kokosowego w proszku ( dodałam zwykłe mleko w proszku )
1 czubata łyżka kakao
szczypta soli

ponadto
2 kostki czekolady z bakaliami
Płatki migdałowe
maliny z syropu z domowej spiżarni


WYKONANIE:
Wszystkie składniki pokroić i wrzucić do miski melaksera oraz wlać mleko.


Następnie dodać kakao.


Zmiksować na jednolitą gładką masę.
Gotowy krem-budyń przełożyć do pucharków i udekorować według uznania - w moim przypadku były to maliny, płatki migdałowe i kostką czekolady z bakaliami.
Wstawiamy do lodówki do schłodzenia min. 3-4 godz.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz