I tak, przypadkowe Hod-dogi zrobiły furorę i zagościł w mojej kuchni na stałe.
Hod-dogi również spełniły swoje zadanie przy oglądaniu meczu, osób, które jadły "moje" hod-dogi mówili, że są o niebo lepsze od kupowanych.
2 podłużne bułki z serem
2 parówki
4 plastry sera żółtego ( wg uznania - u mnie salami)
1 garść pieczarek odgotowanych
4-6 czarnych oliwek
1 garść rukoli
ketchup lub majonez lub sos tatarski ( jak kto i z czym lubi )
Przygotowanie:
Ugotować parówki.
Bułki nacinamy wzdłuż długiego brzegu.
Do środka wkładamy ser żółty.
Następnie na parówkę układamy ponownie plaster żółtego sera.
A na Ser żółty układamy połowę pieczarek i pokrojone oliwki.
Tak przygotowane hod-dogi wkładamy na 15 min. do piekarnika i podpiekamy do jednoczesnego roztopienia żółtego sera.
Do upieczonych hod-dogów dodajemy ketchup układamy rukolę i zajadamy.
Hod-dogi również bardzo dobrze smakują do piwa.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz