piątek, 24 stycznia 2020

Hod-Dogi domowe

Hod-dogi to w przypadku mojego syna najlepsza kolacja jaką wymyśliłam. Hod-dogi domowe powstały całe wieki temu w mojej kuchni, no i powstały całkiem przypadkiem.
I tak, przypadkowe Hod-dogi zrobiły furorę i zagościł w mojej kuchni na stałe.
Hod-dogi również spełniły swoje zadanie przy oglądaniu meczu, osób, które jadły "moje" hod-dogi mówili, że są o niebo lepsze od kupowanych.



Składniki na 2 hod-dogi:
2 podłużne bułki z serem
2 parówki
4 plastry sera żółtego ( wg uznania - u mnie salami)
1 garść pieczarek odgotowanych
4-6 czarnych oliwek
1 garść rukoli
ketchup lub majonez lub sos tatarski ( jak kto i z czym lubi )

Przygotowanie:
Ugotować parówki.
Bułki nacinamy wzdłuż długiego brzegu.



Do środka wkładamy ser żółty.


Na żółty ser układamy ugotowaną i rozkrojoną wzdłuż parówkę.


Następnie na parówkę układamy ponownie plaster żółtego sera.


A na Ser żółty układamy połowę pieczarek i pokrojone oliwki.
Tak przygotowane hod-dogi wkładamy na 15 min. do piekarnika i podpiekamy do jednoczesnego roztopienia żółtego sera.



 Do upieczonych hod-dogów dodajemy ketchup układamy rukolę i zajadamy.

Hod-dogi również bardzo dobrze smakują do piwa.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz