wtorek, 5 września 2017

Budyń z kaszy jaglanej z bananem i brzoskwinią

Kasza jaglana tak bardzo zapomniana w naszej polskiej kuchni, a ona taka dobra, taka dietetyczna bo tylko 256 kalorii w jednej porcji. Śniadanko lub kolacja paluszki lizać
A budyń z kaszy jaglanej jest pyszny, pyszniutki pyszunio. Inaczej tego cudeńko kulinarnego nie można określić.
Tego po prostu trzeba spróbować, a jak już się spróbuje to nie ma odwrotu... i chce się go jeść i jeść.



Składniki na 2 porcje:
50 g kaszy jaglanej
1 łyżka miodu
1 banan
2 połówki brzoskwini z puszki lub jedna brzoskwinia świeża
200 ml ciepłego mleka

Przygotowanie:
Kaszę opłucz pod bieżącą wodą bardzo dokładne, przełóż do garnka i zalej 1 szkl. wody.
Gotuj do wchłonięcia całej wody.
Ugotowaną kaszę przełóż do dzbanka blendera i dodaj miód i lekko zmiksuj.


Następnie należy dodać banana i brzoskwinie i nadal blendujemy dolewając powoli ciepłe mleko.


Tak przygotowany budyń przelewamy do pucharków ozdabiamy owocami i  gotowe
Smacznego.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz